Warm greetings to you in the most exalted name of our Lord and Savior Jesus Christ. Bahrainbrethren.com comes to you with a variety of Bible based features, sermon outlines, Bible study materials, audios, videos, free resources, systematic links, etc., "Take My yoke upon you and learn from Me, for I am gentle and lowly in heart, and you will find rest for your souls" (Mat.11:29). Please let us know your comments & suggestions, write to info@bahrainbrethren.com.
"And he said, Take now thy son, thine only son Isaac, whom thou lovest, and get thee into the land of Moriah; and offer him there for a burnt offering upon one of the mountains which I will tell thee of. And Abraham rose up early in the morning, and saddled his ass, and took two of his young men with him, and Isaac his son, and clave the wood for the burnt offering, and rose up, and went unto the place of which God had told him." (Gen.22:2-3)
Bookmark this page
Make this your Homepage
E-mail thispage to your Friend
Print this page
HOME CALL
Br. Samuel Babu, Believers Brethren Assembly, (BBA), Majlis - Bahrain For the last few days, we have been relentlessly praying for Br. Samuel Babu, who suffered Cardiac Problems and was admitted in Salmaniya Medical Complex, Bahrain. It was well pleasing for our Lord to call HIS child to the Eternal Home, where there is no pain, no sorrow, no tears, no sickness and no death. He went to be with the LORD around 10:30 PM Bahrain Time today (Friday 23rd 2015). Let us uphold the grieving family members to the Throne of Grace. May the Lord bestow upon them heavenly Grace, Peace and strength and console them with the word of God.
 
 
 
BIBLE QUIZ

THE BOOK OF I SAMUEL

Sis. Nancy Sam George 

   

1.The place where Saul met Samuel first time

 

a). Rama

b). Mizpah

c). Zuph

 

2.Rachel tomb was in this place

 

a). Zelzah

b). Salisha

C). Shaalim

 

3.Saul’s wife’s name

 

a). Ahinoam

b). Merab

c). Abigail

 

4.Saul sat under thos tree at Migron

 

a). Pomegranate

b). Tamaris

c). Vine

 

5.Grandfather of Saul

 

a). Ner

b). Kish

c). Abiel

 

6.City of priest

 

a). Nob

b). Mizpha

c). Naioth in Ramah

 

7.Samuel judged the children of Israel at

 

a). Ramah

b). Mizpha

c). Zuph

 

8.He was of the house of Caleb

 

a). Saul

b). Nabal

c). David

 

9.What price did David pay king Saul for his frist wife ?

 

a). 500 cattle

b). The heads of 100 philistines

c). The foreskins of 200 philistines

 

10.About how tall was Goliath

 

a). About 7 feet

b). About 9 feet

c). About 12 feet

 

11.Why did Saul give his daughter to marry David ?

 

a). To reward David for killing Goliath

b). So that she would be a snare to him

c). Because she loved David

 

12.How long was Saul king

 

a). 20 years

b). 30 years

c). 40 years

 

13.Why did Saul consult a medium?

 

a). He wanted to trap her disobeying the law

b). Because God did not answer Saul’s enquiry

c). To find out if he would win the battle

 

14.Where were Saul and his sons buried?

 

a). Burned in rubbish of Aphek

b). In a royal tomb in Ziklag

            c). Under a tree in Jabesh

 

Answers

 

1. Zuph (1 Samuel 9: 5)

2. Zelzah(10:2)

3. Ahinoam(14:50)

4. Pomegranate(14:2)

5. Abiel(14:51)

6. Nob(22:19)

7. Mizpah(7:6)

8. Nabal(25:3)

9. The foreskins of 200 philistines(18:27)

10. About 9 feet(17:4)

11. So that she would be a snare to him(18:21)

12. 40 years

13. To find out if he would win the battle(28:7)

14. Under a tree in Jabesh(31:13)

 NOTES: 

Bible quizzes provide a setting for all age groups of  believers to learn what is in the Bible and an easy way to test the knowledge of the passages of study.

 1. Any age group can join in answering questions.

2. Kinldy provide your name and  place as you send the answers.

3. We will upload a new set of questions at the beginning of every month with the winners list, and answers of the previous month.

4. Kindly  to submit your answers.

5. Submit your email id for the notifications of our newsletters.

6. For your further clarifications and doubts, please write to:  biblequiz@bahrainbrethren.com. 

 

 
All rights reserved to Bahrain Brethren 2017
Home Malayalam News Features Audio & Video Links Contact us